Nem sommerkjole til pige

by Marie Walsøe
nem sommerkjole til børn

Sy selv nem sommerkjole til pige (3-5 år)

-Så er jeg klar med denne super nemme og søde sommerkjole til pige, som  du rent faktisk kan lave på under en time. Den kan nemt varieres, med forskelligt stof i søde og farverige mønstre.

Det tilgængelige mønster passer til en pige på 3-5 år, men ønsker du en større størrelse, kan du nemt forstørre, ved at tilføje en centimeter 1 cm  hver side og 1 centimeter i toppen, og længden skal forlænges med 8-10 cm. Du vil derved få en kjole til pige på 6-8 år.

Få og udprint mønsteret til nem sommerkjole til pige. Vigtigt: Husk at trykke på den lille firkant i højre hjørne med de to pile der peger udad, således at mønsteret bliver i fuld størrelse.

Husk også at indstille din printer til at printe i liggende tilstand.

 

Syopskrift til nem sommerkjole til pige

 1. Print mønsteret ud og tape delene sammen. Fold stoffet og placer mønsteret med midtfor, lige på den foldede kant. Husk at tillægge en centimeters sømrum. Jeg anbefaler at du tilføjer to centimeters sømrum i toppen af mønsteret, hvor der skal dannes en løbegang.  Gentag processen én gang mere så du har både et forstykke og et bagstykke. Det nederste stykke klippes i en kontrast farve/mønster. Herefter klippes stoffet til bindebåndet, som skal måle 6 x 110 – 120 cm. Jo bredere den er jo nemmere bliver den at vende til slut.

  Sommerkjole til barn trin 1

  Nem sommerkjole trin 1

 2. Sy forstykke og bagstykke sammen i siderne, og pres syningen.

  Sammensyning af nem sommerkjole til lille pige

  Trin 2 nem sommerkjole

 3. Læg ærmegabet ca. 1/2 cm op og sy den med en fin stikning ca. 2 mm inde på stoffet.

  Ærmegab kjole til pige

  Trin 3 nem sommerkjole

 4. Fold toppen af bærestykket ned ca. 1/2 cm. på både forstykke og bagstykke.

  Foldning på sommerkjole til pige

  Trin 4 nem sommerkjole

 5. Fold igen stykkerne ca. 2 cm. og sy den med en fin stikning 1 – 2 mm fra kanten. Du danner her løbegangen til bindebåndet.

  Løbegang til nem sommerkjole

  Trin 5 nem sommerkjole

 6. Fold stoffet til bindebåndet på tværs og sy det sammen i kanten så der dannes et langt rør. Vend derefter forsiden udad, ved at trække den ene ende igennem røret med en sikkerhedsnål. Fold derefter kanterne indad, så der bliver en pæn kant, og sy dem med en fin lille stikning.

  Bindebånd til sommerkjole

  Trin 6 nem sommerkjole

 7. Træk bindebåndet igennem løbegangen, på både forstykket og bagstykket. Træk forsigtigt i båndet således at bærestykket rynkes en smule. Bind derefter en sløjfe.

  Rynkning af bærestykke

  Trin 7 nem sommerkjole

 8. Sy kontraststykkerne sammen ret mod ret i hver side. Pres syningen og sy derefter stykket fast nederst på kjolen, ret mod ret.

  Kontrastykke til kjole til pige 3-5 år

  Trin 8 nem sommerkjole til pige

 9. Læg til sidst kjolen op ca. 1/2 cm. med en fin lille stikning, således at kjolen får en fin kant forneden. ” Voila”,  du er nu færdig med den mest yndige lille nem sommerkjole til pige 🙂
4.2/5 - (5 votes)

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

EMA 20. juli 2016 - 10:13

Hvor er du go!
Tak for en skøn hjemmeside – ville ønske jeg havde fundet den noget før ( – ;

Besvar
Marie 20. juli 2016 - 10:49

Selv tak☺
Det er dejligt at høre.

Besvar
Mette 16. januar 2017 - 23:37

Hejsa. Jeg kunne godt tænke mig at sy sådan en nem sommerkjole men jeg skal lave den til en pige på 10 år. Så kan du hjælpe mig med hvor mange cm. Jeg skal ligge til? Mvh Mette

Besvar
Mette Nørrelykke Nissen 12. april 2021 - 12:15

Hej
Jeg vil gerne sy “nem sommerkjole” men har problemer med at få mønstretprintet ud. Der henvises til dropbox, men kommer ikke videre. Mon du kan hjælpe mig

Besvar

Skriv en Kommentar