vejledning til skjult lynlås [entry-title permalink="0"]

Lær at montere en skjult lynlås, som både er helt enkel at sy i og samtidig ser ganske professionel ud. Snart er du parat til at fremstille dine helt egne nederdele, bukser og kjoler med denne smarte lukning.

Sy-opskrift til skjult lynlås.

 1. Start med en lille øver, og klip to stykker stof, som er lidt længere end selve lynlåsen. Læg de to stykker ret mod ret, og placer lynlåsen ud til kanten, som vist på nedenstående foto. Brug lynlåsen til at måle med, og placer en nål der hvor lynlåsen slutter. 

  lilla lynlås

  Trin 1

 2.  Sy med det lille stykke hen til nålen, med fine almindelige sting, hæft godt sammen, og fortsæt derefter med at sy det sidste lange stykke med brede ri-sting. 

  brede ri-sting

  . Trin 2

 3. Præs syningen godt.

  presning af syning

  Trin 3

 4. Placer lynlåsen på bagsiden, præcist ovenpå syningen og fastgør med tape eller nåle. Jeg har her valgt at bruge tape, da nåle ofte kan få stoffet til at bule og flytte sig, når man syr. Det er vigtigt at lynlåsen ligger så glat og præcist som muligt.

  fastgørelse af lynlås med tape

  Trin 4

 5. Vend stoffet om på forsiden, og start med at hæfte for enden af lynlåsen, der hvor du har placeret nålen. Træk nåle ud inden du begynder at sy. Fortsæt med at sy langs kanten med ca. 1/2 – 1  cm sømrum, som vist på billedet.

  Påsyning af skjult lynlås

  Trin 5

 6. Når du har nået til lynlåsens skyder, skal du vende stoffet og tage det øverste tapestykke af, for at kunne trække lynlåsen lidt ned, placer derefter igen tapestykket så det holder lynlåsen på plads. Vend derefter arbejdet om igen og sy videre. Husk at hæfte godt, og fortsæt med samme metode på modsatte side.

  syning af skjult lynlås

  Trin 6

 7. Når lynlåsen er syet pænt fast, skal du sprætte ri-tråden op med en opsprætter hele vejen ned til der hvor du har hæftet stoffet sammen.

  opsprætning af ri-tråd

  Trin 7

 8. Tillykke 🙂 Lynlåsen kan nu åbnes og lukkes og er klar til brug.

  vejledning til skjult lynlås

  Skjult lynlås

Summary
Photo ofMarie Walsøe
Marie
Marie Walsøe
https://elfie.dk/
Job Title
Designer, vlogger
elfie
https://elfie.dk