Lær At Sy En Julesok I Libertystof

by Marie
Lær at sy en julesok i Libertystof

Hold den klassiske juletradition i live med denne skønne og dekorative julesok i Libertystof whiltshire Rød. Sokken er syet i smukt Libertystof og lækkert hørstof, som foer og manchet.

Jeg forestiller mig hvordan det vil pynte over kaminen med sådan i julesok til alle medlemmer af familien i forskellige smukke Libertyprint.

Du kan naturligvis helt selv bestemme materialerne og sætte dit helt eget personlige præg på dine julesokker, så de bliver helt dine egne.

Du kan for eksempel også brodere et navn på manchetten, eller lave en fin applikation, med et julehjerte eller navn på sokkens ejermand. Der er et væld af muligheder og kun fantasien sætter grænser.

Dette projekt er rimeligt nemt at gå til. Hvis du er helt ny til syning, kan du med fordel undlade at sy manchet på din julesok. Det gør den en lille smule nemmere.

Med den nemme og detaljerede instruktionsvideo er det nemt at følge med, selv hvis du er nybegynder. Find videoen nederst i indlægget.

Materialer:

Libertystof ca. 50 – 60 cm.

Hørstof ca. 50 – 60 cm.

Wonderclips

Markeringspen

Fremgangsmåde:

 1. Print mønsteret ud og tape det sammen ifølge de anvisninger, som står på mønsteret.
 2. Læg dit yderstof dobbelt ret imod ret, og placer dit møntser ovenpå stoffet, så du får 2 stykker. Gentag med dit foerstof.
 3. Klip også 2 stykker til din manchet, både i dit yderstof, og i dit foerstof. Det gør du på samme måde, ved at lægge stoffet dobbelt ret imod ret og skære eller klippe helt ind til kanten af mønsteret.
 4. Klip eller skær også et lille stykke stof til din hank, der måler 32 x 5 cm.
 5. Læg de 2 ydre mønsterdele ret imod ret, og fastgør dem imod hinanden md wonderclips. Gentag med De 2 foerdele.
 6. Sy rundt i kanten af sokken med 1 cm. sømrum. Sy ikke sokken sammen foroven. Gentag med foerdelen.
 7. Stryg alle sømme grundigt fra hinanden. Klip nogle små indhak, ved fodens runding, så du bedre kan stryge sømmene helt ind til syningen. Gentag ved foerdelen.
 8. Vend retsiden udad på din forside del, og pres grundigt.
 9. Form din nu din strop. Fold stykket på langs på midten, og pres med dampstrygejern. Fold derefter siderne ind, så de præcist mødes på midten. Fold derefter på midten igen, og pres grundigt med damp. Sy en stikning langs kanterne i din hank med 1-2 mm. sømrum.
 10. Du skal nu sy din manchet. Læg de 2 stykker (forsidestof) ret imod ret og fastgør dem med wonderclips. Sy en stikning i hver side med 1 cm. sømrum. Gentag på samme måde med foerstoffet. Stryg alle sømmene grundigt fra hinanden.
 11. Du skal nu til at sy din ene manchetdel sammen med din yderdel. Delene skal ligge ret imod ret og fastgøres med sidesømmene imod hinanden. Fastgør med wonderclips og sy rundt i kanten med 1 cm. sømrum. Gentag med din foerdel, men husk at fastgøre din strop ved sidesømmen bagtil.
 12. Du skal nu samle din yderdel med din foerdel. Put yderdelen ind i foerdelen og fastgør de 2 dele ret imod ret, rundt i den øverste kant med wonderclips. Sy med 1 cm. sømrum, men efterlad en lille åbning, så du kan vende dit arbejde om på retsiden igen, når du er færdig med at sy.
 13. Vend arbejdet om på retsiden, og pres hele arbejdet grundigt, så alle syninger og rundinger, bliver presset helt ud at kanterne. Put dit foer ind i sokken.
 14. Sy en fin lille stikning rundt i den øverste kant, med ca. 1-2 mm sømrum. Du  lukker samtidigt den lille åbning.
 15. Fold din manchet ned over sokkens skaft og pres grundigt igen.

Du er nu færdig med den fineste, dekorative julesok, og kan gå i gang med et parstykker mere til resten af familien 🙂

Se også den nemme og detaljerede instruktionsvideo herunder.

5/5 - (8 votes)

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

Helle J 10. november 2020 - 13:46

Tak for denne nemme opskrift:-)

Besvar
Marie 23. november 2020 - 15:12

Selv tak 🙂

Besvar
Helle 26. november 2021 - 11:12

Tusinde tak

Besvar
Marie 26. november 2021 - 17:19

Selv tak 🙂

Besvar
Sine 22. oktober 2022 - 23:54

Tak for opskriften! Hvordan gør man, hvis man gerne vil have den vatteret? Kan man lave et lag med pladevat og i så fald hvor/ hvordan ville det foregå? Vh en nybegynder

Besvar
Marie 5. november 2022 - 10:13

Hej Sine,
Ja det kan du sagtens. Du skal bare klippe 2 stykker pladevat præcist efter mønsteret og lægge det imellem yderstof og foer.

Besvar

Skriv en Kommentar