Lær at sy et Nemt Mobilcover

by Marie
Lær at sy et nemt mobilcover

Leder du også efter en smart og enkel måde at beskytte din mobil på. Så er her den perfekte løsning, som ikke koster dig en formuge.

Her viser jeg dig hvordan du helt enkelt kan lave dig et stilfuldt og funktionelt mobilcover, som er supernemt og hurtigt at lave. Du kan med fordel få brugt nogle af dine små stofrester, og på den måde spare både penge og ressourcer.

Når du først har lavet et enkelt cover, vil du helt sikkert få lyst til at lave et par stykker mere. Så hvad med at få brugt alle de fine stofrester i skabet, og sy covers til hele familien i julegave 😀

Projektet er velegnet til nybegyndere eller let øvede syersker.

Du kan med fordel se den nemme og enkle instruktionsvideo nederst i indlægget, så er du straks i gang.

Materialer:

Ternet mønsterpapir

Libertystof

Foerstof af bomuld

Volumenvlies

Markeringspen

Knap ca. 20 mm.

Wonderclips

Fremgangsmåde:

 1. Klip dit snitmønster ud på ternet mønsterpapir efter målene på din mobil. Du skal have halvanden cm. sømrum hele vejen rundt. Eksempelvis: Min mobil måler 8 x 16 cm. Mit mønster måler 11 x 19 cm.
 2. Læg dit stof dobbelt og læg dit mønster ovenpå med nederste kant præcist til folden. Klip 1 stykke til dit yderstof og 1 stykke til dit foer, samt 1 stykke vlieseline efter samme mønster. Klip også et lille stykke til din strop, der måler 4 x 14 cm.
 3. Start med at forme stroppen. Fold det lille stykke på langs på midten, og pres med dampstrygejern. Fold herefter siderne ind præcist mod midten, og pres igen. Fold til sidst igen på midten og pres grundigt. Sy en pyntestikning langs kanterne af stroppen med 1-2 mm. sømrum.
 4. Stryg volumevlies fast bagpå din yderdel. Ved at ligge volumenvlies med den grove side opad, og lægge dit yderstof ovenpå med ydersiden opad.
 5. Lav en markering i den ene ende af din yderdel, hvor du skal fastgøre din strop. Fastgør stroppen med wonderclips, og sy den fast med 1/2 cm. sømrum.
 6. Læg din yderdel og din foerdel ret imod ret og fastgør dem i hver ende af arbejdet med wonderclips. Sy en stikning i hver ende med 1 cm. sømrum. Pres sømmene grundigt i begge ender.
 7. Læg de 2 sømme ret imod ret, og fastgør dem med wonderclips imod hinanden. Fastgør hele vejen rundt med wonderclips.
 8. Sy en stikning i hver side med 1 cm. sømrum, men marker en åbning i den ene side i foerdelen, hvor du skal kunne vende arbejdet om på retsiden.
 9. Stryg sømmene grundigt  fra hinanden. Du stryger samtidigt kanterne ind 1 cm. ved åbningen.
 10. Vend arbejdet om på retsiden igennem den lille åbning. Brug en spids genstand til at puffe alle hjørner og kanter grundigt ud. Pres hele arbejdet grundigt.
 11. Sy den lille åbning sammen med en fin lille pyntestikning ca. 1-2 mm. fra kanten.
 12. Fold foerdelen ind i yderdelen, og pres den øverste kant grundigt. Sy en pyntestikning rundt i den øverste kant med 1- 2 mm sømrum.
 13. Du skal nu sy din knap i på forsiden af dit cover, præcist ud fra den lille strop. Fold stroppen ned og marker med din markeringspen, præcist, hvor knappen skal sidde. Sy knappen i med en synål og hæft grundig af til slut.

Du er nu færdig med dit smarte mobilcover og kan fortsætte med at lave det næste til en god ven eller familiemedlem 🙂

Se den nemme og enkle instkruktionsvideo, til hvordan du laver coveret her under.

 

Anmeld venligst

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

Helle J 10. november 2020 - 13:47

Wow! Det vil jeg sy med det samme. Håber jeg når det inden Jul 😉

Besvar
Marie 23. november 2020 - 15:12

Tak for din kommentar. Det kan du sagtens nå, Coveret tager næsten ingen tid at lave 🙂

Besvar
Chloé Le lay holmegaard 3. december 2021 - 19:53

Elsker dig og alle ting du laver

Besvar
Marie 4. december 2021 - 12:08

Mange tusind tak 🙂 Hvor er det da skønt at høre 🙂

Besvar

Skriv en Kommentar