Lær At Sy Pyjamasshorts

by Marie
Lær at sy pyjamasshorts

Nu kan du selv lære at sy disse vanvittigt lækre og silkebløde Pyjamasshort til dig selv.

Vi har alle brug for lidt selvforkælelse en gang imellem, og der er ikke noget mere lækkert, end at putte dig i disse silkebløde shorts, syet i det eksklusive stof fra Liberty of London.

Når du først har syet ét par, vil du sikkert få lyst til at sy et par mere. For ikke nok med, at de er super lækre at have på, de er også super nemme og hurtige at lave 🙂

Jeg har brugt det smukke Libertystof af designet Betsy til disse Pyjamasshorts. Du kan finde stoffet i min webshop, samt mange flere skønne designs af Libertystof.

Jeg har designet et helt nyt snitmønster til disse shorts, som du kan downloade helt gratis her på siden. Snitmønsteret er str. small/medium, men på grund af den rummelige model, kan du også sagtens bruge mønsteret, hvis du bruger str. Large. Her vil jeg dog anbefale, at du bruger 1 cm. sømrum hele vejen rundt.

Hvis du foretrækker lange Pyjamasbukser, kan du sagtens bruge snitmønsteret. Men blot forlænge benene. Du kan evt. bruge et par af dine yndlingsbukser til at måle den ønskede længde.

Se den super nemme og udførlige instuktionsvideo til opskriften herunder.

Materialer:

1 meter Libertystof

Elastikbånd 2,5 cm. bred

Bånd 18 mm. bred

Et lille stykke vlieseline

Sikkerhedsnål

Wonderclips

Fremgangsmåde:

 1. Print mønsterdelene ud og klister dem sammen efter anvisningerne.
 2. Læg dit stof dobbelt, så det ligger ret imod ret. Læg mønsterdelene ovenpå og læg evt. vægt på, så det ikke rykker sig. Klip eller skær mønsterdelene ud med rulleskærer. Du skal have 2 forstykker og 2 bagstykker.
 3. Zigzag eller overlock rundt i kanterne på mønsterdelene, så de ikke trævler.
 4. Læg det ene forstykke imod det ene bagstykke (du kan skelne bagstykker og forstykker fra hinanden, ved at bagstykker er større og bredere, end forstykker). Fastgør stykkerne sammen ved sidesømmen med wonderclips eller knappenåle. Sy sidesømmene sammen med 1 cm. sømrum. Gentag med de 2 andre mønsterdele.
 5. Læg nu de 2 sammensyede stykker ret imod ret, med sidesømmen i midten. Du skal nu sy midtersømmene sammen. Fastgør midterssømmen på den ene side, hvor du har (midt bag). Og fastgør midtersømmen på den anden side, hvor du har (midt for). Brug wonderclips eller knappenåle. Sy midtersømmene sammen med 1 cm. sømrum.
 6. Pres alle sømmene fra hinanden, både sidesømme og midtersømme.
 7. Du skal du samle arbejdet ved skridtet, ved at lægge midtersøm (for) imod midtersøm (bag). Fastgør med wonderclips eller knappenåle og sy skridtsømmen sammen med 1 cm. sømrum.
 8. Du skal nu folde 1/2 cm. ned i kanten af linningen og presse den godt med dampstrygejern. Fold derefter kanten 3 cm. ned og pres igen grundigt med damp.
 9. Inden du syer linningen fats, skal du lige lave dine knaphuller. tag et lille stykke vlieseline, der er 3 cm. bredt og stryg det fast under folden i din linning hen over midtersømmen (midt for).
 10. Marker hvor du skal have dine knaphuller (knaphullerne er til at føre dit bindebånd igennem). Knaphuller og bindebånd er naturligvis valgfrit. Hvis du er nybegynder, vil jeg anbefale at du syr uden.
 11. Sy dine knaphuller ud fra markeringen, og spræt knaphullerne op. (undgå at ramme syningerne).
 12. Du kan nu sy din linningen fast, ved at sy en fin stikning 1-2 mm. fra kanten af den nederste fold. Start syningen fra midt bag, og husk at efterlade et hul, hvor du kan føre elastikbåndet igennem.
 13. Før dit elastikbånd igennem løbegangen i linningen, ved hjælp af en  sikkerhedsnål. Sørg for at elastikbåndet ikke snor sig inde i linningen.
 14. Saml enderne af elastikbåndet, når det kommer ud på den anden side. Sy enderne sammen med 1 cm. sømrum. Læg sømmen fladt ned og sy hen over sømmen med en bred zigzag. Dette sikrer at kanterne at elastikbåndet ikke prikker og skærer ind i din talje.
 15. Luk igen hullet i løbegangen ved at fortsætte stikningen fra før med 1-2 mm. sømrum.
 16. Du kan dun føre dit bindebånd igennem det ene knaphul hele vejen rundt i linningen til det komme ud på den anden side, ved det andet knaphul. Læg evt. bindebåndet op i kanterne, ved at lave et ombuk 2 gange ca. 1/2 cm. Sy ombukket sammen.
 17. Til aller sidst skal du lægge buksebenene op 1 cm. fra kanten. Pres ombukket grundigt med dampstrygejern. Sy langs kanterne med ca. 8 mm. sømrum.

Du er nu færdig med dine helt egne siklebløde luksus pyjamasbukser 🙂

5/5 - (3 votes)

Du vil måske også synes om

16 kommentarer

Bente 28. januar 2021 - 10:39

Flotte shorts i lækkert stof:-)

Besvar
Marie 7. februar 2021 - 11:53

Tusind tak for din kommentar og den fine bedømmelse 🙂

Besvar
Lene Henriksen 10. februar 2021 - 15:27

Hvor er de søde Hvilken str. svarer mønsteret ca. til?

Besvar
Marie 10. februar 2021 - 16:29

Mange tak mønsteret er str. small/ medium ca 38/40. Du kan nemt forstørre mønsteret. Brug evt. denne nemme guide: https://www.craftsy.com/post/easy-guide-pattern-grading/
Mvh. Marie

Besvar
Lone 19. april 2021 - 13:46

Jeg er netop blevet færdig med at sy de her pyjamasshorts og de er bare blevet så fine, på trods af at jeg er en total nybegynder i det her med at sy. men med dit mønster og den super gode video så har det virkelig været en nem og overskuelig opgave. Tak for det 🙂
Jeg tror jeg vil sy mig et par mere 🙂

Besvar
Marie 19. april 2021 - 16:30

Tusind tak for din kommentar, det glæder mig virkelig meget at høre at du har haft glæde af min video. 🙂

Besvar
Annette jensen 18. maj 2021 - 10:34

Jeg glæder mig til at prøve at sy dem. Tak for mønstret. Jeg savner dog trådretning på mønstret. Pft kh Annette

Besvar
Marie 18. maj 2021 - 16:22

Hej Annette,
Selv tak. Held og lykke med projektet.

Besvar
Christine 16. juni 2021 - 10:37

Hej!

Denne her pyjamasshorts er meget søde . Jeg vil så gerne sy dem. Er der måske en mulighed at få snitmønstret når man kommer fra tyskland?

Med venlig hilsen,

Christine

Besvar
Marie 19. juni 2021 - 15:43

Hej Christine 🙂
Mange tak skal du have. Jeg skal se på om det kan lade sig gøre.

Besvar
Christine 16. juni 2021 - 20:46

Her er mine fem stjerne for dig

Besvar
Marie 19. juni 2021 - 15:42

Tusind tak skal du have 🙂

Besvar
Camilla 17. juni 2021 - 20:40

Hej
Tusind tak for mønster, vejledning og video. Jeg er lige blevet færdig med min første shorts og glæder mig allerede til de næste

Må man spørge hvilken model din symaskine er?

Vh Camilla

Besvar
Marie 19. juni 2021 - 15:41

Hej Camilla 🙂
Selv tak. Hvor det gost godt at høre , at du kunne bruge mit indhold her på siden. Det er så skøn en fornemmelse at have syet sit eget frste stykke tøj 🙂

Besvar
Lykke Herle Vibeke Ravn 5. maj 2022 - 10:13

Meget lækre shorts
Kunne du vise hvordan man syr blød blonde bh( uden bøjler) og blonde trusser- ikke g-streng

Besvar
Marie 6. maj 2022 - 14:13

Hej Lykke. Tak ska du have. Det lyder som et spændende projekt. Jeg har dog ikke prøvet at sy undertøj før. Så det vil blive en udfordring 🙂

Besvar

Skriv en Kommentar