Lær At Sy Et Hårbånd i Turbanstil

by Marie
Lær at sy et hårbånd i turbanstil

Dette super smarte Hårband i Turban stil passer perfekt til den lækre luksusboheme stil, som jeg bare elsker. Hårbåndet bliver ekstra lækkert, når det syes i det smukke Libertystof, som har en let og silkeagtig følelse, og de smukkeste farvestrålende print.

Tilmed er dette projekt super nemt, og kan laves på 10-15 minutter. Og fordi at resultatet bare bliver perfekt hver eneste gang, kan bare ikke stoppe med at flere og flere af disse super lækre hårbånd 🙂

Her har du en super nem og enkel vejledning, med instruktionsvideo, der viser alle arbejdsgange i projektet ned til mindste detalje. Projektet er derfor også meget velegnet til nybegyndere indenfor syning.

Nu finder instruktionsvideoen nederst i indlægget.

Køb det smukke Libertystof til hårbånd her

Materialer:

Libertystof ca. 20 x 136 cm.

Elastikbånd 2-2,5  x 20,5 cm.

Sikkerhedsnål

Wonderclips

Fremgangsmåde:

 1. Læg dit stof dobbelt og klip 2 stykker stof der måler 46 x 18 cm. Klip også et lille stykke stof der måler 28 x 8 cm.
 2. Fold alle 3 mønsterdele på lang ret mod ret. Fast gø folden med Wonderclips.
 3. Sy langs kanten med 1 cm. sømrum på alle tre dele. Husk hæfte af ved start og slut.
 4. Vend forsiden udad på på alle tre mønsterdele. For at vende det lille stykke kan du bruge en sikkerhedsnål. Fastgør sikkerhedsnålen i kanten af røret og før sikkerhedsnålen igennem røret til den kommer ud på den anden side. Træk i nål og stof for at vende.
 5. Når alle dele er vendt, gives alle dele et lille pres med strygejerne. Alle dele skal presses med synning vendt opad i midten.
 6. Du skal nu fastgøre elastikbåndet i den lille løbegang. Tag din sikkerhedsnål og fastgør den til elastikken. Før elastikbåndet igennem løbegangen. Fastgør elastikken med wonderclips i hver ende af løbegangen.
 7. Lav en stikning hen over elastikbåndet med 5-8 mm sømrum i hver ende af elastikbåndet.
 8. Du skal nu til at samle dit hårbånd. Fold dit ene forstykke, så det ligger med forside mod forside ( forsiden er der hvor, der ikke er en søm). Tag så dit elastikbånd og læg det med bagsiden opad, mod kanten af forstykket. Fold siderne af forstykket ind over elastikbåndet. Fatsgør alle lag med Wonderclips.
 9. Fastgør nu dit andet forstykke, ved først at foldetstykket ind i det andet forstykke ligesom en guirlande. Fastgør herefter det andet forstykke til elastikbåndet på samme måde, som ved punkt 8. Fastgør med Wonderclips
 10. Sy nu en stikning hen over alle lag over elastikbåndet med 1 cm. sømrum. Slut af med at trimme de flossede kanter og sy en pæn tæt zigzag langs de de rå kanter, så de ikke flosser.
 11. Du er nu færdig med at sy, og kan vende de kanterne af elastikbåndet ind i folderne på hårbåndet, så de bliver helt skjult.
 12. Tillykke du er nu færdig med dit hårbånd, og kan gå ud og nyde en kop chai med veninderne i ægte Luksusboheme stil 🙂

 

4.3/5 - (6 votes)

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Heidi 16. september 2020 - 13:09

Hej igen, denne er altså også virkelig flot, og du har sågar også lavet en video vejledining! Mange tak til dig 🙂 mvh. Heidi

Besvar
Helle 29. januar 2022 - 00:16

Tusinde tak for at dele din viden
Det er så godt forklaret så alle kan være med.
Jeg har købt mange japanske sybøger med fine pige kjoler jeg var nok lidt optimistisk da jeg er selvlært,har du mon nogen diy på små kjoler el toppe ♥️

Besvar

Skriv en Kommentar