Farverige stofbolde [entry-title permalink="0"]

Står du og mangler en sød og personlig barselsgave, eller har du bare lyst til et lille hyggeligt sy-projekt, så er her en trin for trin vejledning til hvordan du nemt og hurtigt kan lave de sødeste små stofbolde.

Du skal ikke bruge ret meget stof, og du kan bruge alt fra stofrester, gammelt sengetøj, eller klippe lidt i de gamle skjorter du, eller din mand, ikke længere har brug for.

Slip fantasien løs, og sammensæt selv bolden i skønne farver og mønstre. Du kan downloade mønster til stofbolde til baby som pdf fil.

Lille bold: ca. 13 cm i diameter

Mellemstor bold: ca. 18 cm i diameter

Syopskrift til stofbolde

 1. Du skal klippe otte stykker stof til hver bold. Jeg har brugt to af hvert, af fire forskellige stykker stof. Fold stoffet så du kan klippe to stykker ad gangen. Læg skabelonen på stoffet og tegn med kridt eller tusch  Klip stoffet lige på stregen. Gentag denne proces med de resterende stykker stof, så du har otte stykker i alt.

  Stofbolde udklip i forskellige farver

  Stofbold trin 1

 2. Sæt de udskårne stykker parvis sammen ret mod ret. Sy stykkerne sammen i den ene side, to og to med 1 cm sømrum. Pres sømmene pænt fra hinanden.

  Fremgangsmåde bold

  Stofbold trin 2

 3.  Sy de to sammensyede stykker sammen så de danner en halvkugle med 4 stykker i alt. Pres sømmene fra hinanden og gentag proceduren, så du danner en halvkugle mere.

  Tin for trin bold trin 3

  Stofbold trin 3

 4. Sy de to halvkugler sammen i den ene side og lad den sidste stå halvejs åben. Pres syningen.

  Sy selv stofbold

  Stofbold trin 4

 5.  Fold kanterne 1 cm ind med fingrene, så de bliver pæne og glatte.

  Blød babybold

  Stofbold trin 5

 6. Vend forsiden udad og put fyld i bolden. Du kan evt. placere en lille klokke inde midt i bolden. Når bolden er god og fast, syr du åbningen sammen med usynlige sting. Se vejledning under sy-teknikker.

  babybold stof

  Stofbold trin 6

 7. Du er nu færdig og kan glæde en kær lille ven med en eller flere stofbolde. 🙂
Summary
Photo ofMarie Walsøe
Marie
Marie Walsøe
https://elfie.dk/
Job Title
Designer, blogger
elfie
Villa Walsøe